SZR API-PEK

SZR API-PEK  iz Bečeja osnovana je početkom devedesetih godina,  kao dodatna delatnost I mogućnost za izraz kreativnosti mladog bračnog para , tehnologa i ekonomiste. Prve proizvode-praškaste poboljšivače  za hleb i pecivo, proizvodili smo u saradnji sa Subotičkom mlekarom. Osnovni sastojci- maltex-sladni ekstrakt i lecitin, bili su u skladu sa principom koji se i danas neguje pri koncipiranju proizvoda- primena  nutritivno vrednih sastojaka, što prirodnijeg porekla.
Tokom godina, osluškujući zahteve, ali i mogućnosti, domaćeg tržišta izloženog raznim krizama (ekonomskim, organizacionim, embargu...) razvijane su i plasirane razne vrste proizvoda, između ostalog i pogače za prihranjivanje pčela, koje mnogi pčelari i danas spominju zbog izuzetnog kvaliteta.

Vremenom SZR APIPEK je prerasla  u malu porodičnu firmu. Razvijeni su i tržištu ponudjeni razni proizvodi , među njima i  paleta proizvoda LECIMALT koja je objedinila  izvanredna nutritivna svojstva već pomenutih maltex-a i lecitina, sa vekovima poznatim lekovitim dejstvom brižljivo odabranih etarskih ulja i ekstrakata lekovitog bilja našeg podneblja,  pretočena u proizvode sa oznakom Bronho, Digest i Pro Corde.
Poslednjih godina sve su popularniji proizvodi  Diabettino, čajna peciva sa kokosom, cimetom ili brusnicom, kao i Ovsette sa lanom i susamom. Pripremljeni su sa integralnim brašnom, ovsenim pahuljicama, mekinjama, sirovinama prirodno bogatim vlaknima – sastojcima dobrodošlim u ishrani savremenog čoveka, koji je sve manje fizički aktivan i sve češće se muči sa usporenim varenjem i otežanim pražnjenjem. Kao izvor slasti za ove proizvode umesto šećera-saharoze,  koristimo zamene koje se uklapaju i u ishranu osoba sa dijabetesom:- poliol –sorbitol i voćni šećer –fruktozu.

U pripremi je proširenje palete proizvoda, uz uvođenje savremenih sirovina, sa ciljem obezbeđivanja sastava pogodnog za osobe sa posebnim zahtevima u ishrani.

Kontakt podaci o firmi

  • Ime firme: SZR API-PEK
  • Adresa: Braće Tica 32
  • Mesto: Bečej
  • Kontakt telefon: 064 306 2727
  • E-mail adresa: apipek@yahoo.com

Reč prijatelja

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije informacije i savete o zdravom načinu življenja