Blago Šumadije - Interkomerc Rača

Porodična firma „Interkomerc“ iz Rače registrovana je 1995. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću za promet na veliko i malo u Trgovinskom sudu u Kragujevcu. Osnovna delatnost je proizvodnja i trgovina na veliko prehrambene i robe široke potrošnje. Do 2003. godine preduzeće „Interkomerc“ snabdevalo je preko 500 samostalnih trgovinskih i ugostiteljskih objekata i bavilo se uzovom i distribucijom kuhinjske soli, pirinča i drugih sirovina za prehrambenu industriju. Međutim, te godine rukovodstvo firme, posle marljivog ispitivanja, zaključuje da je spremno za velike strateške promene i u skladu sa tržištem donosi značajne odluke za dalje poslovanje, koje su se kasnije pokazale kao opravdane. Reč je o snabdevanju javnih ustanova širom Srbije, kao što su domovi učenika, dečije ustanove, studentski i zdravstveni centri, kazneno – popravni domovi, ustanove socijalnog staranja i slično. Spisak ustanova je iz godine u godinu rastao, da bi 2017. godine, sa velikim uspehom i na obostrano zadovoljstvo, bilo preko 150 državnih ustanova širom Srbije. Usled velikog broja objekata koje godinama snabdevamo, javila se potreba za proizvodnjom i preradom voća i povrća. 

Smrznuti program čine: karfiol, blitva, brokoli, spanać, šargarepa, paprika, mešavine povrća, jagoda, malina, kupina.
Konzervirani program čine: kornišon, cvekla, paprika file, feferoni, mešana salata, marinirani šampinjoni, masline.
Tim vrhunskih tehnologa napravio je savršenu recepturu za proizvode koji se prave od najboljih plodova voća i povrća koje uzgajaju poljoprivrednici širom plodnog tla Šumadije. Dizejnerima i kreativnom timu zadatak nije bio težak. Robna marka nazvana je – BLAGO ŠUMADIJE. 

Blago Šumadije sadrži sledeće proizvode:
KOMPOTI: Dunja, Viljamovka, Kajsija, Malina, Kupina, Višnja, Trešnja, Breskva, Šljiva, Borovnica, Aronija
VOĆNI NAMAZI: Mešano voće, Jagoda, Višnja, Aronija, Borovnica, Kajsija, Breskva, Šljiva
VOĆNI SIRUPI: Jabuka, Jagoda, Višnja, Malina, Borovnica, Limun, Narandža
AJVARI: Ljuti, Blagi
PARADAJZ PIRE, PASIRANI PARADAJZ, KEČAP

Do zdrave i kvalitetne sirovine dolazimo isključivo sa područja Šumadije putem zajedničke proizvodnje i kroz kooperantske ugovore sa proverenim poljoprivrednim gazdinstvima. Ceo proces, od sađenja do branja, sprovodi se pod nadzorom naših stručnih službi koje prate i kontrolišu potpunu primenu agrotehničkih mera u svim fazama proizvodnje. 

Proizvodimo i pakujemo i sledeće proizvode:
Testenine koje su izrađene po najpriznatijoj italijanskoj tehnologiji
Začin i dodatak jelima
Koncentrati supe: Kokošija, Goveđa
Supe u kesicama: Kokošija, Goveđa
Puding: Čokolada, Vanila, Jagoda
Čajevi: Kamilica, Nana, Hibiskus, Šipak, Uva
Poseban značaj u preduzeću zauzima poslovanje van granica Srbije. Najznačajniji su sledeći uvozi:
Razne vrste pirinča iz Grčke, Makedonije, Pakistana i Bugarske
Tunjevina sa Tajlanda i iz Vijetnama
Krompir pire iz Francuske i Belgije
So iz Salinen Austrija

Osim uvoza, sektor spoljne trgovine uspešno izvozi proizvode koje proizvodi „Interkomerc“ u čitav region. 
Distributer za Crnu Goru je „Škorpion“ – Herceg Novi
Distributer za Kosovo „Dielli“ – Kosovska Mitrovica

Preduzeće „Interkomerc“ D.O.O. poseduje: Izuzetno stručan kadrovski potencijal. Naš tim čini 50 posvećenih radnika koji svoj posao obavlja na najvišem nivou. Radnici su ujedno i najvrednija karika naše firme. Nasavremenije skladišne i poslovne prostore površine oko 3000 m2.

4 hladnjače površine preko 1000 m2 kapaciteta oko 500 tona za skladištenje smrznutog voća i povrća, razne vrste ribe i riblje prerađevine, kao i suhomesnate robe. Vozni park od preko 10 teretnih vozila sa adekvatnim uređajima i odgovarajućim temperaturnim režimima za prevoz sve vrste robe koju imamo u ponudi. „INTERKOMERC“ D.O.O. uspostavlja i primenjuje sistem menadžmenta kvaliteta u saglasnosti sa evropskim i svetskim standardima u oblastima prijema, sladištenja i distribucije prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, veleprodaje, ugostiteljstva i trasporta robe do krajnjeg kupca. 

Imamo sledeće sertifikate: 
HACCP
ISO 9001 : 2008
ISO 14001 : 2004
ISO 22000 : 2007
OHSAS 18001 : 2007

U okviru firme veoma uspešno posluje i ugostiteljski objekat „In Caffe“ koji je od 2007. godine najposećeniji kafić, omiljen kako meštanima Rače, tako i čitavog okruga. Vrhunski kvalitet usluge i odličan odnos cene i kvaliteta je ono što „In caffe“ čini za korak ispred konkurencije. 

„INTERKOMERC“ iz godine u godinu beleži rast u poslovanju. Dokaz da je poslovanje uspešno je i činjenica da nijedan naš račun nikada nije bilo u blokadi. Na bazi ekonomskih parametara, investicionih planova i zahteva tržišta „INTERKOMERC“ D.O.O. postao je respektabilna trgovinska kuća, sa izgrađenim dobrim poslovnim odnosima, kako sa svojim dobavljačima, tako i sa kupcima. Preduzeće „INTERKOMERC“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim kampanjama i sugrađanima iz Rače i Šumadije, pa 365 dana godišnje aktivno učestvuje i finansijski podržava brojne humanitarne, sportske, kulturne i druge manifestacije od javnog značaja. 

Zajedno sa vama stvaramo bolju budućnost!

Kontakt podaci o firmi

  • Ime firme: „INTERKOMERC“ D.O.O.
  • Adresa: Kralja Aleksandra Karađorđevića br. 32
  • Mesto: 34210 Rača
  • Kontakt telefon: 034 751 904
  • E-mail adresa: interkomerc@ptt.rs
  • Web sajt: www.interkomercraca.rs

Reč prijatelja

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije informacije i savete o zdravom načinu življenja