Osvežite kožu lica i ostanete vitalni i zdravi i u odmaklim godinama uz pomoć par trikova

Starost je stanje koje neminovno dolazi sa godinama. Neki je se plaše, dok drugi tvrde da im baš prija. Ove dve dijametralno suprotne konstatacije sigurno u sebi kriju sitne tajne koje se tiču brige o sebi i svom telu.

 

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da samo 1/3 izgleda kože u zrelom dobu zavisi od genetike, dok ste za ostale dve – zaslužni sami. Tržište je danas preplavljeno poizvodima za face lifting koji podmlađuju kožu, čineći je glatkom i sjajnom.

Osnovni princip brige o sebi jeste upotreba prirodnih sredstava za negu i čišćenje lica. Ključna stvar je da nađete koja maska za lice odgovara Vašoj koži. Postoji pregršt prirodnih maski za lice kojima možete nahraniti suvu kožu, ispraviti sitne nedostatke ili sprečiti prekomerno prirodno lučenje masnoće. Tretmani lica su izvanredna dopuna u kada je u pitanju briga o koži lica, više o tome možete videti na nekom od internet portala. Negujte lice prirodnim sredstvima, redvno se umivajte i skidajte šminku, klonite se jakog Sunca i Vaša koža će Vam biti zahvalna.

Maska od kvasca

Maska od kvasca je u stanju da transformiše kožu lica na izvanredan način. Ova maska slobodno može da nosi naziv anti age maska za lice, jer vidno podmlađuje kožu lica zahvaljujući sadržaju vitamina C, B i PP koji se nalaze u kvascu.

Ovi vitamini u kombinaciji sa aminokiselinama, enzimima i mineralima – daju koži potpuno osvežen baršunast izgled. Koža je glatka, a ten je ujednačen.

Nanesite na očišćeno lice kvasac koji ste prethodno rastvorili u toploj vodi. Maska treba da stoji dok se u potpunosti ne osuši , a ispira se prohladnom vodom.

Ukoliko želite da izbelite fleke na licu pomešajte 20g kvasca i 2 kafene kašike limunovog soka. Sud u kojem ste napravili smesu, treba staviti u drugi sud sa vrućom vodom na 2 do 3 minute. Kada nanesete masku na čišćeno lice ostavite da odstoji 20 minuta. Ova maska se ispira toplom vodom, nakon čega se nanosi hidratantna krema.

Sa ovim maskama ne treba preterivati. Sasvim je dovoljno jednom do dva puta nedeljno da je upotrebljavate.

Ponekad ishrana može da odigra veću ulogu u odnosu na bilo koji preparat koji nanosite na kožu. Vodite računa o pravilnoj i umerenoj ishrani. Na taj način možete znatno usporiti starenje, a samim tim sačuvati energiju i izdržljivost. Ovo su neke od namirnica koje su zadužene za usporavanje procesa starenja: jogurt, riba, orasi, čokolada, maslinovo ulje i crno vino.

Primenom ovih trikova i umerenom zdravom ishranom možete vidno poboljšati zdravlje Vašeg organizma, što će se svakako reflektovati i na Vašem licu.

 

Reč prijatelja

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije informacije i savete o zdravom načinu življenja