Putovanje bez stresa

Ukoliko ste se isplanirali putovanje, verujemo da u tim planovima nije bilo mesta stresu. Ovu nuspojavu možete još tokom pakovanja da sprečite i tako da je suzbijete u korenu. Najpre skuvajte sebi i ukućanima mirisni voćni čaj. Uz ovaj prijatni prirodni napitak napravite dogovor koji svima odgovara.

Priprema i planiranje se razlikuju u odnosu na to da li se tokom putovanja oslanjate na avio kompanije, idete sopstvenim prevozom. U slučaju da idete ne neku dalju destinaciju i da ste se odlučili da na put krenete avionom treba da vodite računa o prtljagu, naročito ako je u pitanju Low Cost avio kompanija gde se svaki pređeni kg u težini kofera dodatno naplaćuje. Ukoliko nemate svoj prevoz, a idete sa porodicom najisplativiji prevoz u tom slučaju je iznajmljivanje automobila preko rent a car agencije. Na ovaj način ukoliko izaberete vozilo poput Fiat Linea moćićete lepo da se spakujete i udobno putujete po Srbiji i regionu.

Najpre treba da napravite spisak odeće za pakovanje za svakog člana porodice. Osim toga u torbe treba spakovati i knjige za čitanje, kozmetiku i hranu. Jednom napravljen spisak možete reciklirati i za naredna putovanja. Lekove, dokumenta, novac i ostale bitne stvari držite u ručnom prtljagu a Vam budu na dohvat ruke ukoliko Vam zatrebaju.

Pre puta, neophodno je da se dobro naspavate, kako bi ste bili odmorni za vreme putovanja. Ovo se naročito odnosi na Vas ukoliko ste Vi vozač. Odagnite svaki stres uz pomoć poznatih tehnika za opuštanje, kao što su slušanje omiljene muzike ili čitanje.

Kako bi ste izbegli umor na putu, pravite redovne pauze. Veoma je bitno da vodite računa o cirkulaciji. Ustanite, protegnite noge i istegnite se u sedištu kad god ste u mogućnosti. Unosite dosta tečnosti, a strogo izbegavajte alkohol i kofein koji može da prevari Vaš organizam. Ponesite sa sobom zdrave grickalice poputorašastih plodova ili sušenog voća. Na ovaj način dobićete odličan izvor energije jer su ove grickalice pune proteina, vitamina i minerala.

Važno je takođe i da ste tokom puta i na odmoru zdravi. Pre putovanja ojačajte svoj imunitet uz pomoć suplemenata koje Vam preporuči Vaš lekar. Tokom putovanja budite adekvatno obučeni kako bi ste bili spremni i za neke neplanirane interesantne akcije.

Uz pomoć ovih par trikova Vaše putovanje bi trebalo da prođe u opuštenoj atmosferi. Zastanite negde neplanirano. Videćete koliko lepih mesta ima u Srbiji za koja niste ni znali da postoje.

Reč prijatelja

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije informacije i savete o zdravom načinu življenja